(0316) 26 81 07
Weide afrastering- zij aanzicht van een veld

Weide afrastering

Hendriks Omheining verzorgt sfeervolle en veilige weide afrastering voor grootvee zoals paarden en koeien, maar ook voor kleinvee zoals schapen en geiten. Wij leveren aan particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland. Wat denkt u bijvoorbeeld van een mooie, duurzame houten omheining, eventueel voorzien van houten weidepoort? Of weideafrastering in combinatie met gaas of draad, zoals een stevige schapenafrastering van verzinkt stalen schapengaas. Er zijn diverse mogelijkheden; samen kiezen we de optie die het beste past bij uw situatie en uw dieren.

Functioneel en mooi

Voor de veiligheid en het woon/werkgenot van uzelf en uw dieren moet weide afrastering voldoen aan verschillende eisen. Dat geldt ook voor de bijbehorende poorten. Daarom beginnen we bij Hendriks Omheining altijd met een goede inventarisatie van uw terrein en uw vraagstuk en wensen en bepalen we vervolgens samen met u wat er nodig en mogelijk is. We houden daarbij rekening met de indeling van uw terrein, de activiteiten, maar ook met de eigenschappen en het gedrag van uw dieren. Soorten weide afrastering Hendriks Omheining voorziet in weide afrastering met allure gemaakt van onder andere hout, gaas en draad. Deze kunnen in uw buitenruimte geplaatst worden op allerlei hoogtes en diktes. Niet elk type weide afrastering is overigens zomaar geschikt voor alle dieren. Paarden kunt u bijvoorbeeld het beste houden binnen een houten weide afrastering, omdat afrasteringen van draad de pezen van het paard onherstelbaar kunnen beschadigen in geval van losbreken.

Ruime keus in houten omheiningen

Als het gaat om houten weide-omheining voor paarden heeft u bij Hendriks Omheining keuze uit diverse types omheiningen: omheiningen met extra veiligheid, met duurzaam hardhout en doorlopende omheiningen. Elk model garandeert een authentieke landelijke uitstraling die past bij de omgeving van uw erf.

 • Opgelat hekwerk - gecreosoteerd, groen en bruin geïmpregneerd
 • Oklahoma opgelat
 • Massive doorsteek
 • Windsor doorsteek
 • Square doorsteek
 • Square Black edition doorsteek
 • Ascot hardhout doorsteek
 • Royal Tropic Classic hardhout doorsteek
 • Royal Tropic Modern hardhout doorsteek

In overleg met u kiezen we de best passende houtsoort voor een veilige, praktische en sfeervolle omheining. Wij maken uw omheining met de grootst mogelijke zorg en gebruiken daarvoor hoogwaardige materialen. De houtsoorten die wij gebruiken zijn o.a.:

 • geïmpregneerd grenen
 • tropisch hardhout
 • robinia hout 
 • kastanje hout

Dit zijn stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige houtsoorten die langdurig mooi blijven of juist heel mooi verouderen. Ook leveren we diverse luxe houten omheiningen in gecreosoteerde en duurzame uitvoeringen.

Selected partner van De Sutter Naturally

Hendriks Omheining is voor de Nederland de selected partner van De Sutter Naturally omheiningen. Wij zijn daarmee de enige partij in Nederland die deze kwalitatief hoogwaardige omheiningen voor veehouderij en paardensport mag plaatsen. Ook in Nederland zien we dat de vraag naar topkwaliteit producten met aandacht voor veiligheid voor mens en dier toeneemt. De Sutter Naturally producten hebben geen schroeven of spijkers, waarmee de kans op gevaarlijke situaties zoveel mogelijk wordt verkleind. Met deze samenwerking brengen we nog meer kwaliteit en veiligheid naar veehouders en paardensporters in Nederland. Als Selected Partner kunnen wij u helpen met ieder vraagstuk op het gebied van omheiningen, poorten en schuilstallen.

Meer informatie over weide afrastering

Wilt u meer informatie over weide afrastering voor uw dieren of perceel? Neem dan contact met ons op of maak online direct een afspraak. Als u ons indien mogelijk alvast wat foto’s van uw terrein stuurt, dan kunnen wij alvast een inschatting maken van de mogelijkheden. We werken bij het ontwerp en de aanleg samen met diverse landschapsarchitecten om alles optimaal op elkaar af te stemmen. Deze unieke combinatie zorgt voor een sfeervolle, praktische en veilige afrastering van uw buitenruimte voor uzelf en uw dieren.